Posted on

Sanctuarul Pelicanilor

BY: Admin / 0 COMMENTS / CATEGORY: Excursii cu Barca Delta Dunarii

Excursie către sanctuarul Pelicanilor

De-a lungul timpului au fost persoane care au spus că o simplă plimbare cu barca în locul potrivit te va face să iei parte la cunoașterea lumii și la cele mai bine păstrate secrete. Și unde nu mai pui că peisajul de basm, chiar te va face să trăiești într-o altă dimensiune, într-un alt timp și într-o altă lume.

Iar lumea despre care vorbim este una cu totul și cu totul specială. Este acea lumea a necuvântătoarelor, a păsărilor exotice care îți va da o lecție ori de câte ori ai prilejul să le privești îndeaproape. O apariție spectaculoasă în fiecare an sunt coloniile și zecile de pelicani care sosesc pe meleagurile noastre, aici în Delta Dunării și aproape de cel mai nou pământ românesc, insula Sacalin.

Sanctuarul Pelicanilor
Sanctuarul Pelicanilor

Priviți de la o mică distanță vei vedea cum măreția acestora se transpune pe undele apei, iar chipul acestor păsări minunate se întrezărește în ușoara unduire a apei. Păsări mari, albe de o puritate absolută ne amintesc că uneori avem nevoie de ceva mai mult decât obișnuita singurătate. De fapt, pelicanii ne-ar putea învăța cu brio ce înseamnă viața de familie și traiul zi de zi cu ceilalți semeni.

Sanctuarul Pelicanilor

Numai că aparent deși îi înțelegem avem tendința să negăm tot ceea ce universul ne oferă și ne îndeamnă să cunoaștem și să luăm parte la acea bucățică de rai. În plus, nici la capitoul credință noi, oamenii, nu excelăm, ba dimpotrivă aceste păsări mândre pare că, aici, pe aceste meleaguri aduc tribut zi după zi creatorului și slăvesc minunile acestuia.

Iar ca toată această imagine să fie completă nu ne rămâne decât să-i urmărim dis-de-dimineață cum aceștia sunt încununați de o nouă zi, iar primele raze ale soarelui îi dezmirdă prin simpla lui prezență. Ca mai apoi spre seară mărita lună și întunericul care se așterne peste împrejurimi să le amintească să ajungă mereu la timp acasă.

Sanctuarul Pelicanilor

Frumusețea lor atrage an, de an mii de turiști, unii doar simplii curioși, alții dornici să se reîntoarcă în locul în care au descoperit lumea dintr-un unghi diferit. La final, tot ce contează și tot ce rămâne după o astfel de experiență este să ne dăm seama că prin activitățile noastre nu trebuie să distrugem acest paradis, ci dimpotrivă să învățăm lecțiile naturii ori de câte ori avem ocazia.

Tagged , , , , , , ,

Post a Comment