Posted on

Excursie la Pădurea Caraorman

BY: Admin / 0 COMMENTS / CATEGORY: Excursii cu Barca Delta Dunarii

Excursie cu barca din Sfântu Gheorghe către Pădurea Caraorman

Traseu: Sfântu Gheorghe ➜ Canalul Erenciuc ➜ Lacul Erenciuc ➜ Canalul Mocansca ➜ Lacul Puiu ➜ Canalul Caraorman ➜ Pădurea Caraorman ➜ Canalul Caraorman ➜ Lacul Puiu ➜ Lacul Bilencu ➜ Lacul Roșu ➜ Canalul Andrei ➜ Lacul Eugen ➜ Canalul Tătaru ➜ Vărsarea ➜ Sfântu Gheorghe

De foarte multe ori avem tendința să spunem că ne este suficient să cunoaștem anumite zone splendide doar din poze și imagini. În realitate nimic nu este suficient, deoarece o primă vizită cu barca pe canale și lacuri îți deschide apetitul pentru noi vizite și noi excursii pentru a cunoaște mai în detaliu frumusețea acestor locuri din Delta Dunării.

Excursie cu barca la Padurea Caraorman
Excursie cu barca la Padurea Caraorman

Dintre multele locuri pe care le puteți explora la o simplă plimbare cu barca am decis să povestim despre Pădurea Caraorman. La fel ca și sora sa geamănă (Pădurea Letea), Pădurea Caraorman este o pădure subtropicală. Ambele sunt unice în România, dar și în sud-estul continentului european.

Stejad rin Padurea Caraorman
Stejad rin Padurea Caraorman

Ceea ce diferențiază Pădurea Caraorman de Pădurea Letea sunt lipsa lianei grecești și a viperei de stepă. În schimb Pădurea Caraorman vă poate surprinde cu propriile ei caracteristici magice. De pildă pe întinderea acesteia de aproximativ 2.250 hectare veți descoperi pădurea de stejari care poate atinge o înălțime de peste 30 de metri, pădurea de frasin, de plop și de asemenea veți vedea vegetația cățărătoare ce aparține tipului tropical.

Padurea Caraorman din Delta Dunarii
Padurea Caraorman

Mai exact veți descoperi liane care au mai mult de 25 de metri înălțime, dar și plante cățărătoare așa cum sunt hameiul, curpenu, iedera sau vița de vie sălbatică.

Stejarul Ingenunchiat din Padurea Caraorman

Tot aici pe întinsul Pădurii Caraorman veți putea admira stejarul secular denumit „stejarul îngenunchiat”. Numele acestuia provine de la crengile și ramurile care s-au extins până la bază și mai apoi până la pământ.

Stejarul Ingenunchiat - Padurea Caraorman
Stejarul Ingenunchiat – Padurea Caraorman

Ceea ce trebuie să știți despre acest stejar este faptul că are o circumferință de 4 metri, iar vârsta acestuia depășește 400 de ani, ceea ce îl clasează ca fiind cel mai mare stejar de aici din Delta Dunării. Cum toată Delta este arie protejată, nici Pădurea Caraorman nu face excepție, cu atât mai mult cu cât pe suprafața ei sunt și cuiburi de vultur codalb, asigurându-se astfel și protecția acestei specii.

Dunele de nisip din Caraorman

Dunele de nisip de la Caraorman
Dunele de nisip de la Caraorman

Și cum era de așteptat dunele de nisip nu lipsesc cu înălțimi ce depășesc 7 metri, iar uneori pot atinge și înălțimea de 9 metri. Sunt foarte multe lucruri de spus și de povestit despre această pădure, însă cel care este calificat să vă spună asemenea povești este ghidul care vă va însoți  pe parcursul unei astfel de plimbări cu barca și nu numai atât.

Video din excursia de o zi la Padurea Caraorman – Delta Dunarii
Tagged , , , ,

Post a Comment